Skip to main content
meisje zonder handen Vrienden Nicole en Martin

Meisje zonder handen

Het verhaal:

Een arme molenaar ontmoet een vreemdeling in het bos die hem het volgende voorstelt: "Geef mij wat achter jouw molen is en ik maak je rijk – heel rijk." Daarop gaat de molenaar akkoord. Achter de molen was echter, behalve de oude appelboom, zijn dochter juist aan het vegen. Maar het pact met de duivel was al gesloten…. Zij vertrekt vandaar en wordt geholpen door een engel en een prins. Zo wordt zij zelfs koningin. Maar de duivel volhardt en ook als koningin moet zij vluchten.
Lukt het haar om eraan te ontsnappen? 

Thema

Dit weinig bekende sprookje van Grimm is een verhaal van trouw en liefde en van vertrouwen dat alles zal gaan zoals het moet gaan. Zo kan de liefde overwinnen.
Nicole & Martin onthullen zo een enorme reeks aan menselijke emoties, zo subtiel en oprecht gebracht, dat het publiek tot twee keer toe spontaan opsprong voor een staande ovatie. Een hartverwarmend “Dank je wel”!
Ook dit sprookje kent dramatiek, de komst van de duivel kan voor te jonge kinderen teveel zijn. Vandaar de aangegeven leeftijdsgrens, die eerder 6 jaar zou moeten zijn.